onsdag 18 februari 2009

INSTÄLLT 1 MARS

Tvyärr blir Folkkök inställt söndag den 1 mars pga att Hamnmagasinet är dubbelbokat. När Folkkök skulle ha varit har Umeå feministfestival bokat lokalen.

Sprid gärna till så många ni kan så att folk slipper komma dit och upptäcka på plats att det inte är något Folkkök!

Ps. Ev kommer Umeå feministfestival servera mat under söndagen, men då endast för kvinnor, transpersoner och barn. Håll utkik på http://www.umeafeministfestival.se/index.html


tisdag 17 februari 2009

Stängt på söndag 22/2

Även denna termin har Folkkök öppet alla söndagar utom den sista i varje månad. Det är alltså stängt nu på söndag den 22 februari. Vi återkommer igen söndagen den 1 mars, då vi serverar ett smakprov av stekt seitan (kinesisk rätt som liknar kött) med klyftpotatis, bönsallad och bearnaisesås. Välkomna då!

Bananer i sirapssås

Vi ber om ursäkt till er som inte fick mat när den tog slut på söndagens Folkkök! Det är frustrerande att stå i köket och se att maten ta slut och inte kunna göra någonting åt det.

När maten tog slut var det ovanligt många som köpte efterrätt. Här följer ett (ganska oprecist) recept på denna:

Bananer i sirapssås

Sirap
Lite havregrädde/sojagrädde
Kanel

Blanda detta i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt bananer i klyftor och koka en liten stund tills de är lite sladdriga. Servera med vaniljglass (t ex Tofuline).

tisdag 10 februari 2009

Klezmer på Folkkök på söndag

På söndag kl 15 blir det musikframträdande på Folkkök av ett band som heter Tzeitel! Så här beskriver de sig själva:

"Tzeitel är en nystartad trio med ett brett musikaliskt spektrum. I deras musik ryms fartfyllda glödande improvisationer, men också skira små melodier. Musiken berättar om glädje och sorg, om hopp och förtvivlan...och om kärleken. Tzeitel framför främst instrumentalmusik, men en och annan sång letar sig in bland melodierna. Gruppen blandar traditionell klezmer med eget nyskrivet material."

Det går att lyssna på deras musik i förväg via

http://www.myspace.com/tzeiteltrio

tisdag 3 februari 2009

Cafe Tornet serverar nu Dagens vegan

Cafe Tornet på universitetet serverar nu en dagens varje dag som är vegansk! Som sig bör med dagens är det olika mat olika dagar, idag var det en enkel men god lins- och blomkålsgryta med ris. Dagens vegan kostar 44 kr. De har också en ny veganmacka.

Vi gör gratisreklam för dem här på bloggen eftersom det är ett bra initiativ att öka veganutbudet som bör få uppmärksamhet. För att de ska fortsätta servera så mycket veganskt krävs det att folk köper, så tipsa gärna alla ni känner som går på universitetet om att testa deras veganmat!

Cafe Tornet ligger i tornet mitt i samhällsvetarhuset på universitetet.